Aşçıoğlu, Selenium markasıyla adım attığı Ataköy hattında arka arkaya iki projeyi hayata geçirdi. Bölgede üçüncü Selenium için imzaları atan Aşçıoğlu, “Yeşilköy, Ataköy, Bakırköy’de olmaya devam edeceğiz” dedi
Ataköy’de Selenium Ataköy ve Selenium Retro projelerinde toplam 5 blokta 700 daire hayata geçiren Aşçıoğlu, yeni Selenium’la bölgedeki varlığını 1000 daireye çıkaracak.
Üçüncü Selenium için imzaları atıp sözleşme aşamasına gelen Aşçıoğlu, bu hat üzerinde yeni projeler üretmeyi sürdürecek. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, bugüne kadar ürettikleri lüks konut-rezidans projeleri için bölgenin çok önemli bir lokasyon olduğunu belirterek, “İki Selenium yanyana. Yine üçüncü de birkaç parsel yanlarında olacak. Kat karşılığı dönüşüme girmiş olduk. Sözleşmeler sonlanmak üzere. Yeşilköy, Ataköy, Bakırköy civarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Protokol yolu
Bölgenin yeni yapı anlamında bakir bir bölge olduğunu kaydeden Aşçıoğlu, 1000 dairenin de bu alan için yetersiz olduğunu söyledi. Aşçıoğlu, firma olarak bölgede olmalarının bir cazibe yarattığını vurgulayarak, “Yeşilköy-Ataköy civarında Aşçıoğlu da, Selenium markamız da yoktu. Satışlar çok işi gidiyor. Yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir bölge. İstanbul, Türkiye’nin vizyon başkenti. Burası da protokol yolu. İstanbul’a girişte yabancılara izbe bir alan görünüyordu. Geç kalınmış bir işti ama şu anda doğru bir iş yapılıyor” dedi.
Deyaar’ı getirecek
Dubai Cityscape Fuarı’nda dünyanın en önemli gayrimenkul geliştiricilerinden Dubaili Deyaar ile ortaklığını açıklayan Aşçıoğlu, ilk olarak Deyaar’ın Dubai’deki projesi Midtown’da birarada çalışacaklarını söylemişti.
Bu kapsamda Dubai’deki projenin ismi de Selenium Midtown oldu. İlk olarak başladıkları bu projenin ardından asıl amaçlarının Türkiye’de birlikte proje üretmek olduğunu söyleyen Aşçıoğlu, “11 milyar dolarlık fonun yöneticisi, finans gücü var. Onların da, bizim de en büyük isteğimiz birlikten güç doğar mantığıyla burada büyük kalıcı eserler oluşturmak” dedi.
‘Merkez’i bırakmayız
Aşçıoğlu olarak Kadıköy’den Beyoğlu’na Sarıyer’e kadar A+’ın olduğu tüm merkezlerde her zaman olacaklarını belirten Yaşar Aşçıoğlu, sektörde 50 yılı devirmek üzere olduklarını, kaliteli iş yapmaktan taviz vermediklerini dile getirdi. Aşçıoğlu, “Bu ülke için güzel şeyler yapmak istiyoruz. Bu yüzden iyi, kalıcı, güvenli, kaliteli işler yapmak peşindeyiz. Sarıyer’de ve Bodrum’da arazilerimiz var, zamanını bekliyoruz. İstanbul’da arazi zor değil. Çünkü İstanbul’un yeniden yapılanması gerekiyor. Nişantaşı’dan gayrettepe’ye bakın hepsinin yıkılması lazım. Bu nedenle İstanbul’un merkezleri başta olmak üzere her yeri arsa” diye konuştu.
‘Kentsel değil yapısal dönüşüm’
17 Ağustos depreminin ardından geçen 16 yılda Türkiye’de yapı stoğunun sadece yüzde 3’ü kadar bir alanın yenilendiğine dikkat çeken Aşçıoğlu, geçen 16 yıl için ‘heba oldu’ dedi. Aşçıoğlu, kentsel dönüşüm yasalarının sorunlu olduğunu, kişiler için kazanç kapısı haline geldiğini belirterek bu şekilde dönüşümde yer almayacaklarını söyledi. Yapılan dönüşümün ise kentsel dönüşümden çıkıp yapısal dönüşüm haline geldiğini anlatan Aşçıoğlu, şunları söyledi:
“Kentsel dönüşüm diye şu an bir şey kalmadı yapısal dönüşüme dönüştü iş. Kentsel dönüşüm diye yasa çıktı ama yapsıal dönüşüm yapılıyor. Halbuki onlar gelecekte sıkıntı yaratabilir. Ada bazında planlanıp altyapısı çözülmesi gerekirken bina bazında yapılıyor. Şehircilik Bakanlığı bu işin önündeki engelleri kaldırıp, bu işi çok ciddi ele almalı, İstanbul’u adeta arsa haline getirip geliştiricilere teslim etmeli. Yeni bakanımıza çok iş düşüyor. Bu konuda biz müteşebbisler olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. İnsanlarımız en iyi şartlarda yaşamalı, bu tabut evlerden bir an önce kurtulmalıdır.”
Duygu Erdoğan/Milliyet